Valikko Sulje

Ajankohtaista

MITEN PUHUA LAPSELLE SODASTA? MANNERHEIMIN…

-Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta löydät neuvoja nykyiseen tilanteeseen

MITEN PUHUN LAPSELLE SODASTA? -NEMOVA

24.2.2022 · “Sodasta kertominen ei ole lapselle välttämätöntä, jos lapsi ei itse siitä kysy. Lapsi näkee kuitenkin maailman lapsen silmin, ja ymmärtää sen oman ikä/ kehitystasonsa mukaisesti…

MITEN PUHUN LAPSELLE SODASTA – RISTIN VOITTO

– Ukrainan kriisin kaltaiset tapahtumat hämmentävät ja voivat pelottaa


HYVÄ ARKI

Tärkeintä tässä ajassa on luoda lapselle hyvä arki kaikkine rutiineineen, jotta lapsi kokee olonsa turvalliseksi. Kun aikuinen käyttäytyy rauhallisesti ja pidättäytyy ilmaisemasta lapsen/nuoren kuullen voimakkaita omia mielipiteitään ja tunteitaan myös lapsi/nuori kokee olevansa turvassa. Älä kerro enempää kuin on tarve, keskity nykyhetkeen, älä maalaa uhkakuvia, harrasta liikuntaa, ulkoilkaa yhdessä, huomaa arjen pienet ilot,.

Hae tarvittaessa apua:

Kriisipuhelin päivystää suomeksi 09 2525 0111, ruotsiksi 09 2525 0112, arabiaksi 09 2525 0113

Nuorille Sekasin-chat on avoin ma-pe 9-24, la-su 15.24, sekasin.fi

Aikuisille Tukinetin Solmussa -chat ma-to 15-19 tukinet.net

Kriisikeskukset ympäri Suomea antavat apua kasvokkain ja etäyhteyksin mieli.fi/kriisikeskusverkosto, -sekasin Discordiin on perustettu #ukraina-kanava, jossa nuoret voivat keskustella tilanteesta vertaisten kanssa turvallisessa ilmapiirissä:discord.gg/sekasin.

Tavalliseen hyvään arkeen  löytyy neuvoja MLL perhesivuilta

Voit myös katso neuvoa media sivuille kootuista artikkeleista tai

lähteä mukaan erilaisiin vanhempainryhmiin ja seminaareihin, kuten NNKY:n, VoimasiskotKamalat äidit, Parisuhteen palikoiden avioliitto- tai vanhemmuusryhmiin,, Paremman avioliiton perheleirit ym. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Erilaista tukihenkilötoimintaa on NNKY:ssä, MLL:ssä sekä Helsinki Missiossa ja seurakunnilla ympäri Suomen. Sosiaalitoimella on myös oma verkostonsa, johon saa yhteyden koulujen ja neuvoloiden kautta.

Sosiaali- ja terveysjärjestöiltä apua sodan nostattamaan ahdistukseen ja kanavia auttaa sodan jaloissa olevia