Pyhäkoulumateriaaleja

Havainnointimateriaaleja

Alla olevien linkkien takaa löydät vinkkejä ja ohjeita havainnollistamiseen.

Ulro- voimaa arkeen! Pyhäkoulutyö. Ulla Koskinen

Flanello-kuvat havaintovälineenä

Ulro- voimaa arkeen! Pyhäkoulutyö. Ulla Koskinen

Rukouskäsi

Pyhäkoulutuntien valmistelu

Alla olevien linkkien takaa löydät ohjeita ja neuvoja pyhäkoulutuntien valmisteluun

Ulro- voimaa arkeen! Pyhäkoulutyö. Ulla Koskinen

Pyhäkoulu-kerhotunnin rakenne

Ulro- voimaa arkeen! Pyhäkoulutyö. Ulla Koskinen

Tekstijohtoisen raamattutunnin valmistaminen

Suomen evankeliesen allianssin pyhäkoulumateriaaleja.

Avaa ovi lapselle seminaari

 

Opettajana kehittyminen ja hengellinen kasvu

Tästä osiosta löydät hyödyllistä opetusta hengelliseen kasvuun ja opettajana kehittymiseen.

Sydän lapsityölle - Olli Heinäsen perintöä

Tällä sivulla on mukana Ollin perintöä. Hän oli sydämeltään lapsenmielinen ja teki lapsityötä Venäjän Love For Kids leireillä sekä kotimaassa. Hän oli insinööri ja kielitieteilijä. Piirsi oppitunneille värityskuvia ja pystyi kertomaan tunnin elävästi piirtäen. Hän menehtyi syöpään 30.11.2019.
Tässä muutama hänen videonsa, oppitunneista ja luennoista, joita kävimme kolmenkymmenen vuoden ajan yhdessä, kokoan helmiä niille, jotka haluaisivat innostua pyhäkoulutyöstä. Itse olen vielä neljänkymmenen pyhäkouluvuoden jälkeen haltioissani lasten avoimuudesta ja innostuksesta.

Ulro- voimaa arkeen! Pyhäkoulutyö. Ulla Koskinen

Idea 99 lampaan takana

Lainaus muistotekstistä

Kävelin kaupan käytävää. Ei ketään muuta asiakasta, Yhtäkkiä jalan alla rusahtaa jotain pehmeää. Katson alas. Olin astunut hyvännäköisen banaanin päälle. Kauppa myi irralliseksi jääneitä banaaneja kaksikymmentä senttiä kappale. Annoin banaaninraadon hämmästyneelle kassalle sen enempää pohtimatta. Hain valkoisen ruusukimpun ja jatkoin nopeasti kassan kautta autolle.

Espoon Niittykummun uurnalehdossa odotti Ollin, uskollisen lapsityöntekijämme, veli ja veljenpojat. Hetken päästä joukkoomme tuli muutama seurakuntalainen. Vaihdoimme kuulumisia ja juuri kun lähdimme hakemaan uurnaa siroteltavaksi kerroin banaaniepisodistani. Kuin yhdestä suusta muutama totesi, ”Niin Ollihan se aina toi sunnuntaikokouksiin niitä banaaneja ja piti huolta, että tarjoiluissa oli aina hedelmiä. Jopa silloinkin, kun hän ei itse päässyt paikalle, saattoi keittiön tiskillä odottaa muovikassillinen banaaneja ja toinen kassillinen omenoita.

Kaikille tuli hymy huuleen, niin surullinen kuin tilanne olikin. Ensin insinööriksi opiskellut ja sitten vielä sairasvuoteelta päättötyönsä kielitieteessä luovuttanut mies, 54-vuotias, aivan liian nuori lähtemään. Veli vielä huomautti, että ”Ollihan se aina tiesi mistä sai halvimmat banaanit”. Koimme, että Jumala muistutti meitä, että hänelle Olli oli tärkeä ja häntä muistavat saavat kiittää taivaan Isää Ollin hersyvästä huumorista. Yhdellä banaanillakin on merkitys Jumalan maailmassa.”