Ulro
Ulro - Ulos rohkeasti  Kirjallisuutta lapsi- ja perhetyöhön
Tervetuloa Ulron kotisivuille, täältä löydät materiaalia perhe- ja lapsityöhön sekä avioliittotyöhön, tutustu myös linkkeihin.

 
   Koti      Linkit
Ulro yhteystiedo
Ulro T:mi
Kaskihara 3 B
02340 Espoo
Puh 040 5658214
email ulla.koskinen@pp.inet.fi


 
 
LAPSITYÖ             AVIOLIITTOTYÖ LINKIT
 
 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ lapsi- ja perhetyöhön


 
 
Lähetystyön innostamista lapsille
tule mukaan FIDA KIDS TOIMINTAAN
 
 
  • Valitse kohde lähetystyölle
  • näytelmät
  • pukujen kaavat
  • 4 hauskaa hahmoa!!

 

KOULUILLE GLOBAALIKASVATUSTA

JEES-LEHTI -- oiva materiaali isompiinkin jakeluihin

 

TURVALLISUUSASIAKIRJOJA /ISON KIRJAN SIVUILTA

LAPSEN TURVA VIRTUAALI- JA TOSIMAAILMASSA
Nettilinkkeja vanhemmille nettiturvallisuudesta ja linkkejä lapsille

Vastuu on meidän       - lions club 
MATERIAALIA VANHEMMILLE JA OPETTAJILLE SIS. LINKKEJÄ
 
www.meku.fi    - mediakasvatusta ja kuvaohjelmien tarjonnan valvonta
 
MLL
 
 
PELASTAKAA LAPSET RY NETTITURVALLISUUSTYÖ
 
NETTIRIIPPUVUUSTESTI
 
LIIALLISESTA PELAAMISESTA HUOLESTUNEET
 
MEDIATAITOKOULU    - miten keskustelen lasten, nuorten ja huoltajien kanssa mediasta
 
Mediakasvatusseuran sivusto vanhemmille -- mediakasvatus osana arkea
 
LASTENLINKIT - lapsille suunnattuja nettisivuja, menovinkkejä lapsiperheille pääkaupunkiseudulla
 
VANHEMPAIN OLISI HYVÄ TIEÄÄ MITÄ SEURAAVAT OVAT:
irc-galleria.net
 
 ILMOITA LAITTOMASTA AI´NEISTOSTA - OHJEET    www.poliisi.fi

Lapsilukot

 Tietokoneelle asennettavan lapsilukon eli esto-ohjelman avulla voidaan rajoittaa lapsen internetin käyttöä ja estää eksyminen ei-toivottuun aineistoon. Ohjelma voidaan asettaa estämään pääsy sellaisille sivuille, jotka sisältävät lapsille sopimatonta aineistoa (esim. seksi, väkivalta, uhkapelit). Tämän lisäksi monilla esto-ohjelmilla voi estää myös tiedostojen lataamista internetistä sekä sähköpostin ja pikaviestiohjelmien käyttöä. Joillakin esto-ohjelmilla voi rajoittaa internetissä vietettävää aikaa.

Esto-ohjelmat eivät ole täydellisiä. Ne saattavat estää pääsyn monille hyödyllisille sivuille, eivätkä suodata sataprosenttisesti sitä, mitä lupaavat. Osaava lapsi voi löytää keinon kiertää asetetut estot. Esto-ohjelmat sopivat parhaiten pienille lapsille, jotka voivat vahingossa eksyä haitallisen aineiston pariin. Esto-ohjelman voi asettaa toimimaan lapselta näkymättömissä. Lapsen ja vanhemman välisen luottamuksen kannalta on kuitenkin parempi puhua avoimesti tästäkin asiasta. Esto-ohjelmat eivät korvaa yhteisiä sääntöjä ja vanhemman ja lapsen välisiä keskusteluja kielletystä ja sallitusta

 
 
 

 
Moni lapsi todella toivoisi vanhempiensa osallistuvan pelihetkiin, ja parhaimmillaan pelit ovat mukavaa koko perheen tekemistä. Jos vanhempien aika ja kiinnostus on kuitenkin kortilla, kannattaa ehdottaa, että pelaisitte yhdessä ns. pikkupelejä. Ne eivät vaadi perehtymistä ja kestävät vain hetken kerrallaan. Näitä pelejä löytyy tuhansittain ilmaiseksi internetistä (mm. www.aapeli.fi, www.miniclip.com). Jos perheessä on pelikonsoli, mukavia ja helppokäyttöisiä koko perheen pelejä ovat erilaiset toiminnalliset pelit, esimerkiksi laulu- ja urheilupelit. 

 

Nettikiusaaminen

Mitä nettikiusaaminen on? Miten mahdollisessa kiusaamistilanteessa pitäisi toimia?

Netti on vain väline ihmisten toiminnalle, joten lähes kaikki perinteisen kiusaamisen muodot kuten pilkka, juorut, uhkailu ja syrjintä, ilmenevät myös netissä. Nettikiusaajat voivat myös huijata itselleen toisen käyttäjän varusteita verkkopeleissä tai lähetellä ilkeitä viestejä toisen nimissä. Nettikiusaaminen on usein jatkoa koulussa tapahtuvalle kiusaamiselle ja kiusaaja on yleensä kiusatun tuttu.

Paras tapa välttyä kiusatuksi tulemiselta on käyttäytyä itse asiallisesti eikä provosoida turhaan muita. Lisäksi yhteisöpalvelujen kaverilistoille ei kannata hyväksyä ketä vain. Epämiellyttävät kontaktit kannattaa lopettaa heti alkuunsa. Jos kuitenkin kokee tulleensa kiusatuksi, ei kannata lähteä mukaan haukkumiseen ja uhkailuun, vaan palvelun mahdollisuuksien mukaan estää kiusaajalta tulevat viestit. Kiusaamisviestit kannattaa tallentaa, jotta niitä voi käyttää todisteena tilanteen selvittämisessä.

Jos kiusaaja on tuttu lapsen koulusta tai harrastuksista, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan kiusaajan vanhempiin. Myös opettaja haluaa varmasti tietää tapauksesta, jos kiusaaja ja kiusattu ovat samalla luokalla. Kiusaamistilanteissa on hyvä olla yhteydessä myös sen palvelun tarjoajaan, jossa kiusaaminen on tapahtunut. Monet yhteisöpalvelut voivat lähettää kiusaajan ”jäähylle”. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä poliisiin, mikäli kiusaaminen sisältää vakavia uhkauksia tai törkeää kiusatun kunnian loukkaamista 

PERHETYÖMATERIAALIT/ISOKIRJA --Sis pp esityksiä perhetyöhön ja paljon esimerkkejä onnistumisista.
Löydät minut myös Facebookista
Ulla Koskinen nimellä tule ystäväksi
ja kerro kuulumiset sekä materiaalitarpeet.